Йога упражненията ще подготвят тялото и умът ти за един перфектен сноуборд сезон

Снимка: http://bikramyogasaltlakecity.blogspot.bg/

Ако нямаш късмета да живееш близо до пистите и да разполагаш с много свободно време, карането на сноуборд може да е трудно за тялото. Не само защото е екстремен спорт, но тъй като повечето от нас не карат достатъчно често, за да изградят специфичната сила и гъвкавост. Трудно е да се поддържат мускулите, когато караш от време на време.

Случва се бедрата и прасците да откажат след няколко часа каране. Взел си си карта за лифта за целия ден, краката ти треперят, а сърцето и умът ти искат да продължиш. В тези моменти, се появяват контузии и наранявания. Да бъдеш в прилична форма, ще ти помогне да избегнеш това. В йога се използва всеки мускул от тялото, което я прави една от най-важните тренировки за сноубордисти.
Снимка: Patrick Hendry; Unsplash
С помощта на практиките ще можеш да изглаждаш карането си постоянно и да изпробваш нови неща с лекота, благодарение на контрола на тялото и координацията, които усвояваш добре. Ще развиеш способността да усещаш положението на ставата, което ти позволява да знаеш къде са крайниците ти в пространството, без да се налага да ги гледаш. Ще имаш здрави крака, добра стойка и невероятна издръжливост, за да караш на всеки терен през целия сезон. Осъвършенстването на баланса и якостта на тялото са от решаващо значение за прогрес в карането.
Снимка: Philipp Kämmerer; Unsplash
Ежедневната практика, дори и да е кратка, е чудесен начин за подобряване на физическата ти подготовка, както и за подмладяване на тяло ти. Ще усетиш предимствата от йога при каране още след първата тренировка. Помни, че никога не е късно да започнеш! Зимата е пред нас, а Сиан Лий е тук, за да те подготви за твоето време на снега.
Снимка: Whitelines Snowboarding
Тя е професионален йога инструктор и дългогодишен сноубордист. Заснела е поредица от 6 видеа – „Йога за снежни крака“, в които показва практики, подходящи за любителите на сноуборда. Независимо дали си начинаещ или опитен карач, тази добра колекция от тренировки за сноубордисти ще те подготви перфектно за предстоящия сезон. Ето какво казва Сиан за първото си видео:
„Ще отпуснем ставите, като създаваме по-голяма гъвкавост в тялото, а същевременно започваме да изграждаме здравина. Направи тази тренировка най-малко три пъти, преди да преминеш към следващата серия. Наистина ще започнеш да усещаш, че прасците ти се отварят, вратът и гърбът се отпускат, тялото става по-стегнато, краката и гърба – по-силни. Най-важното нещо, което трябва да запомниш, е да бъдеш внимателен към себе си и да слушаш тялото си. Започни леко и загрей мускулите си преди да започнеш силовата част на йога тренировката.Това е практика, а не състезание. Ако се чувстваш зле и имаш нужда от енергия, йога ще ти помогне да се заредиш отново. Ако си активен, но уморен, ще успокои нервната ти система. Дай си половин час на ден и ще бъдеш изумен как реагират твоето тяло и ум.“
40 минути йога за начинаещи, подходяща за сноубордисти!   Последвай Сиан Лий в YOUTUBE, за да се запознаеш и с останалите 5 видеа от поредицата! Пожелавам ти успешен сезон, много сняг и усмивки по пистите и извън тях : ).   Поли / bazaworld team    

Какво Да Правиш Със Старата Си Сноуборд Дъска? Твори!

Практически Съвети За Приятен Първи Сноуборд Ден

8 Признака Че Имаш Сериозна Сноуборд Зависимост