Всичко започна в 7:30ч. с ранни петли. Росата още бе покрила огледалния бетон, а блещукащи слънчеви лъчи се прокрадваха между дърветата. Дядо разхождаше куче, тук таме пропяваше някоя птичка и общо взето си изглеждаше един съвсем обикновен ден в градски парк „Св. Георги“ гр. Добрич. Да ама не, не беше обикновен ден….никак даже.

Изведнъж от небето се строполиха няколко микробуса. От дърветата започнаха да скачат нинджи, екипирани със специални костюми и невероятен хъс. Дядото с кучето още не беше премигнал и малкото езеро се беше изпарило. „То сякаш току що беше пълно„, помисли си дядото. Наведе се да помилва своя верен другар и бавно се изправи отново. Пред очите му ШОК – поникнали два баскетболни коша, а под тях някакъв странен килим, като че ли бе неизменно свързан с бъчварските рингове с мрежа. Изведнъж се чу трясък. Сякаш мълния бе паднала на метри от дядото. Кучето започна да лае уплашено, а старият човек се наведе да вдигне очилата си от земята, забърса ги леко с карираната си риза и бавно ги сложи обратно. Това, което видя, го озадъчи истински. На мястото на гръмотевицата се извиваха две кули. Какво ли бе това нещо? Приближи се дядото и започна да оглежда стройната конструкция. Огромни сандъци, а върху тях още сандъци. „Моите мебели са по-хубави“, помисли си старият човек. Изведнъж глас на млад мъж разсея дядото – „Извинете за неудобството, може ли да се дръпнете назад, че ще правим Саунд чек„. Дядото нищо не разбра, но реши да изпълни молбата на младия човек и започна да крачи надалеч от сандъците. Беше решил да си ходи, не я разбираше тази приказка. „Пена е забравила да ми даде хапчетата сигурно„, мърмореше на кучето старият и вървеше. Втора гръмотевица падна и накара дядото да спре и да се обърне. От белите шкафове започнаха да излизат различни звуци. Редяха се в последователности като от шевица. Звучеше хубава музика, не знаеше старият този стил, но поседна на една пейка отсреща, а малкото кученце се сгуши до него. Приказният сън започна!

Петък бе първият ден от фестивала. Програмата започна с отворена тренировка по Капоейра, а след това се проведе и училището по скейтборд, паркур и слаклайн демонстрация. Рок бандите Attaxic(Добрич), Cortege(София) и Neon Mosquito(Самоков) нареждаха китари, барабани и се подготвяха за вечерната разбивация. Дойде дългоочакваният момент и в парка закънтяха здрава жица и тежки ударни инстументи. Звукът на DASHE SOUND SYSTEM огласяше целия град. Млади и стари фенове на рока, дойдоха да подкрепят бандите и да мятат глави в ритъм.

След края на концерта бригада от 30 човека се хвана да пренася техника за афтърпартито в Клуб The Maze. Там момчетата от Alternative Movement се бяха подготвили с тежки Drum and Bass и BreakBeat ритми и бутилките започнаха да падат. Невероятно парти, което знаем, че любителите на електронната музика оцениха от сърце.

Настъпи и вторият ден от Extreme Connection. Баскетболното игрище, красеше малкото езеро и  най-неиздържалите почитатели на стрийтбола вече разцъкваха топки и загряваха за турнира. Въздухът се нажежи, хип-хопа звучеше в пълен синхрон с подскачащите топки, а усмихнатите лица на хората огряваха още повече игрището. От Баскетболен клуб Unstoppable и 3х3 България се бяха погрижили за перфектното баскетболно изживяване. ТУК може да гледате и 7 часа на живо от Баскетболния турнир. Можем да кажем само един голям РЕСПЕКТ за всички, които подържат и развиват този спорт.

Едновременно с това на скейт парка се проведоха и състезанията по скейтборд, кънки и БМХ под музикалното оформление на DJ PESH. Карачи от цяла България и гости от Испания и Полша взеха участие. Извънземни трикове, салта и много адреналин изпълниха парка. Една любов за всички участници, съдии и организатори!

Недалеч от мястото на събитието бе разположена и голяматa възглавница за екстремни спортове, предоставена любезно от EXTREME LIFESTYLE. AIRBAG-a сякаш накара талантите да се отприщят и да пробват триковете, които досега бяха правили само на сън. Двойни задни салта, „супермени“, градуси и какви ли не още въздушни акробатики украсиха пространството на 4-5 метра над земята.

Слънцето се скри, наградите бяха раздадени и дойде време за големия Ethno/Fusion концерт. По стара Добруджанска традиция концерта бе открит от небезисвестния BeatBox мастър – Killa Bee Ненов. Тежки кикове и кристални снеъри зазвучаха от саунд системата. За пръв път на тази земя бе изпълнена мелодията на „Хубава си Моя горо“ с бийтбокс. Последваха невероятните танцьори от „Ансамбъл Добруджа„, които нажежиха още повече обстановката и повдигнаха духа на всички добруджанци и гости.

KillaBee – HUBAVA SI MOYA GORO | Beatbox Showcase

Всичко притихна изведнъж, появи се огромно българско знаме и закри сцената. Гласът на Георги Калоянчев закънтя гласно и се разтла из гората. В следващия момент се чу гайда, тъпан, диджериду, сцената запуши от огнената акробатика на FireTribe Killa Fam. Проект „DASHE“ разстресе мощно парка с тежки басове, премесени с народни инструменти. Този концерт ще се помни дълго, а земята под него ще продължава да шепне в ушите на хората….“Да настръхнем, може ли?„. 🙂

Fire Tribe KilaFam | Fire Show | Dashe Live Project

Който настръхвал, настръхвал! Партито продължи отново с много хардкор, neurofunk и Дръм енд Бейс ритми от SEC7OR и Alternative movement, естествено отново при нашите приятели от Club „The Maze“ live lounge.

Третият ден започна рано за всички състезатели по mini DH, които очакваха с нетърпение да направят няколко пускания по трасето. Залетя младо и старо с 300 през гората. Състезанието бе много оспорвано, а разликите във времената на първите трима бяха стотни. Респект за всички, които подкрепиха състезанието и се включиха в изготвянето на трасето. По-долу може да видите и видеото на един от победителите при най-големите.

Extreme Connection 4 2017 Mini DH Contest Lacho Petkov

Изведнъж позната мелодия накара стария човек да разтърси глава и да се осъзнае. Беше неделя вечер, кучето все така го топлеше, а пред него се изви кръшно хоро от млади момчета и момичета. Дядото се изправи, изчака да свърши хорото и хвана едното хлапе за ръка: „Момче какво се случва тук?“, неосъзнавайки сън ли е било или истина. „Extreme Connection“ 4 Еволюция се случва дядо„, отговори младока. Въпреки че не разбра и думичка, старият човек се усмихна и приятни тръпки изпълниха цялото му същество. Сякаш се бе слял с енергията, витаеща през последните три дни. Бе забравил, че е стар. Бе изпитал „Екстремната Връзка„!

Организаторите на събитието – БК „Unstoppable“, клуб за екстремни спортове „PharSide“ и ние от Българската Академия за Адреналин, изказваме огромните си благодарности на всички, които взеха участие и подкрепиха фестивала. Огромни благодарности и на всички модератори и кординатори на събитието, които неуморно се грижиха за нормалното му провеждане. Вие приятели сте EXTREME CONNECTION !

Огромни благодарности и на Димитър Христов а.к.а 54КА, за прекрасните снимки и за това че успява да разкаже случилото се по този невероятен начин. Всички снимки може да разгледате в неговия БЛОГ !

Ето го и ОФИЦИАЛНОТО ВИДЕО от събитието, дело на Adventure Camp. Една любов за Пешо Тухчиев и пресъзданата емоция! ПРИЯТНО ГЛЕДАНЕ. 🙂

EXTREME CONNECTION 4 | EVOLUTION | 2017 – Official video