„Традиционният фестивал за екстремни спортове, музика и изкуство се завръща по-еволюирал и по-различен от всякога. Целта на фестивала е да събере на едно място и сприятели хора от всички възрасти. Мисията ни вече повече от 4 години полага основите на едно позитивно и динамично младо общество.“

За четвърта поредна година град Добрич ще бъде домакин на изключителното събитие – фестивалът, който обединява млади и стари, спортисти и танцьори, музиканти и хора на изкуството. „Extreme connection“ е името на феста и то никак не е случайно, тъй като целта му е да сприятели хора от различните субкултури, да ги събере на едно място, за да обменят опит и да го предадат на по-младите поколения.

Всичко започна през 2014-та година със скромна първа тридневна версия на събитието. Беше си студеничнко в началото на ноември, но това не попречи на група луди БМХ-ъри да разцепват парка от сутрин до вечер. За пръв път в Добрич на едно място се събраха местни майстори на графитите, скейтъри, кънкьори и диджеи, нетърпеливи да се слеят в една силна „Екстремна Връзка“. За събитието стана емблематичен огненият обръч, който бе поставен на големия скок в средата на парка и през който полетяха най-лудите глави в екстремните спортове.

През 2015-та фестивалът придоби изключително различна концепция, обединявайки се с международната платформата за изкуство „Wake Up Walls“ и беше наречен „WUWEC“ (Wake Up Walls Extreme Connection). Поради големия интерес и многото участници и събития, трябваше да се разпрострем в два града – Добрич и Варна, за период от 7 дни. Точно така – една седмица силна музика, графити, улично изкуство, екстремни демонстрации, баскетбол и какво ли още не. Имахме удоволстието да бъдем домакини на гости от Русия, Испания, Италия, Германия, както и на хора от цяла България. Музикалните концерти и партита също бяха незабравими, благодарение на имена като DJ SKILL, MD BEDDAH, GERATA, FREAKCELLO, SEC7OR, KILLABEE и др.

Третата година „Extreme Connection“ се завърна на Скейт Парк Добрич, като изданието бе наречено „РЕВОЛЮЦИЯ“. Защо „Революция“? Защото голяма част от организацията бе поверена на най-малките запалянковци. Целта ни бе да предадем познанието на младите поколения и да ги насърчим да поемат инициативи и развиват своите организаторски способности. Кулминацията на събитието отново бе огненият обръч, а демонстрациите по екстремни спортове се превърнаха в състезания. Състезанието по кънки бе едно от най-атрактивните, вдигащи адреналина събития, благодарение на нашите гости от Румъния, които разцепиха парка от трикове.

Състезанието по планинско колоездене или така нареченото mini DownHill събитие, бе голямата иновация на фестивала. Взеха участие над 150 състезателя от Добрич, Бургас, София и страната. Трасето бе перфектно направено, така че да могат да се състезават, както начинаещи, така и по-напреднали. Гората кънтеше от аплодисменти и окуражителни викове, а за финал имаше голям скок пред Рок сцената.

снимка – 54КА

Стига толкова история. Време е да ви представим някои от най-интересните вкусотийки от кухнята на фестивала. Тази година изданието се нарича „ЕВОЛЮЦИЯ“, защото през тези години, ние станахме свидетели не само на развитието на събитието, но и на всички деца и участници. Много млади и не толкова млади таланти израстнаха пред очите ни, обменяйки опит, спортувайки и забавлявайки се със своите съмишленици от България и света. И така, ето какво ви очаква от 08-ми до 10-ти Септември на Скейт Парк Добрич.

През първия ден / петък – 08-ми Септември / на територията на парка ще се провеждат демонстрации и училища по скейтборд, кънки, слаклайн и капоейра. Паркът ще е отворен за тренировки по БМХ, кънки и скейтборд. През деня ще звучи приятен liquid DnB, а вечерта РОК сцената ще заработи на пълни обороти и изцяло по предназначение. В петъчния РОК концерт ще вземат участие AttaXic (Добрич), Neon Mosquito (Самоков) и Cortège (София). Каним всички приятели на „жицата“ да дойдат, за да разтресем парка заедно.

След големият РОК концерт ще се пренесем за едно Електронно Афтър Парти в клуб „The Maze“. Там ни очакват титаните на варненската електронна сцена Alternative Movement, които обещават да съборят клуба с брутална селекция от Drum and Bass, Hard Techno, Break Beat и други стилове.

В събота на скейт парка ще се проведат и традиционните състезания по Скейтборд, Кънки и БМХ, а за музикалното настроение през деня ще се погрижи майсторът на грамофоните DJ PESH,

Блейдъри на световно ниво вече потвърдиха участие за BLADE контеста. Ще имаме огромното удоволствие да бъдем домакини на победителката от WinterClash 2017 – Mery Muñoz, както и Тomasz Кwiecień и Artitz Ortega.

Artitz Ortega

Състезанието по БМХ събира едни от най-големите имена в България и тази година ще се проведе в 2 кръга по 1м и 30сек. Същото важи и за скейт контеста.

Вечерта в събота ни очаква и големият Етно/Фюжън концерт на проект DASHE. Това е формация съчетаваща български народни мотиви с електронно бас звучене. Преплитането на гайда, тъпан, диджериду с Дръм енд Бейс, Dub Step и брейк бийтове със сигурност ще накара публиката да настръхне. Усещането за музика, светлина и танци ще бъде подкрепено с огнено шоу и народни танци. Ако сте фенове на модерната българска музика със силни мотиви, със сигурност не искате да пропуснете този концерт.

Напълно сме наясно, че музиката никога не продължава колкото ни се иска, за това ще продължим с второто АфтърПарти за фестивала. За него отново ще се погрижат момчетата от ALTERNATIVE MOVEMENT, както и нашият специален гост SEC7OR /BassWarriors/.

Графити изкуството, както винаги ще бъде неизменна част от фестивала. Представяме ви двама от най-активните драскачи на българска сцена.PafkONE /NLS crew/ и Виктория Георгиева /SUNSHINERS/. Какво ще рисуват и къде ще запазим в тайна :).

Много много изненади ни обещават и тази година от Баскетболен клуб ‘Unstoppable“. 3 дневен турнир 3х3 Street Ball за всички възрасти, отворени тренировки и космически забивки.

Неделя ще бъде денят за екстремно колоездене в гората. Състезанието е от типа miniDH и ще се проведе на чисто новото трасе, изготвено специално за събитието. Тренировките на трасето ще се проведат в събота. Каним всички запалени по планинските велосипеди да се включат в тази приятелска надпревара.

Това съвсем не е всичко скъпи приятели.

Следете страницата на СЪБИТИЕТО, за да сте в час с еволюцията ;).