Единственото училище по ролери и кънки в Пловдив продължава развитието си в нова просторна зала с полиран бетон.

Защо зала?

Провеждаме груповите уроци по ролери и кънки за деца в зала, защото смятаме, че развитието идва с постоянството, а залата ни дава възможност да караме ролери по всяко време на годината, без да се съобразяваме с метеорологичните условия. Друг много важен фактор е настилката. Полираният бетон в залата е вероятно най-добрата настилка като усет, сцепление и безопопасност. Добрата, климатизация, прозорците и съблекалните също допринасят за уюта в залата. Друг основен фактор, който пречи за нормалното развитие на градските спортове е специално обособена площадка – скейт парк, където децата мога да тренират безопасно, защитени от външни елементи. Силно се надяваме община Пловдив, да спази обещанията си от години насам и да започне изграждането на скейт парк в столицата на културата! Дотогава ние обещаваме да намираме и поддържаме контролирана среда за развитието на малките кънкьори.

Основи и трикове с ролери и кънки.

За да успеем да се наслаждаваме на ролерите и да използваме 100% от възможностите им, е важно да извървим всички стъпки към прогреса. При децата този процес преминава под формата на игри, практика, демонстрации и възможно най-малко теория. За няколко часа водени уроци с инструктор те развиват основен баланс на кънките, заучават правилна стойка, засилване и спиране. Основен фактор за бързото развитие при децата е липсата на страх. След като се научи да се бута, спира и да пази равновесие, започва изучаването на малки скокове, скокове със завъртане, завои и каране назад. Методиката на обучение в нашата академия тренира всички тези елементи под формата на различни игри, упражнения и малки предизвикателства, които децата с огромно удоволствие преминават.

Социалният елемент в карането на ролери.

Едно от най-важните неща за прогреса при децата е преживяването да оставя в тях вълнуващи емоции, да създава нови приятелства и да очакват с нетърпение следващия път, в който ще обуят ролерите. Опитът ни досега показва, че карането на кънки с приятели е най-вълнуващата част от целия процес, особено когато включим и ролери дискотеката и танците започнат. Децата изживяват един незабравим час, в който спортуват, контактуват, танцуват и се себеизразяват.

Какви ролери да избера за моето дете?

За да изберете възможно най-подходящите ролери за Вашето дете, трябва да вземете предвид няколко фактора. Детските ролери най-често са регулируеми или така наречените разтегателни ролери. Те имат спирачка отзад и размера се регулира между три и четири номера, за да може детето да ги кара по-дълго време, докато крачето му расте. Друг важен фактор е чорапът на ролерите, който трябва да е мек и удобен за детския глезен. Препоръчително е ролерите за най-малките да са с текстилен ботуш, за да е по-лек, а ролерите за деца над 7 години да е с твърд ботуш, който не позволява огъване на глезена.

Ползи от протекторите за ролери и кънки.

Използването на каска и протектори при екстремните спортове не само предпазва главата от удъри и спестява травми, а също прави децата по-уверени. За да бъдат децата максимално защитени, а техните родители спокойни, ние изискваме от всички наши ученици да са с пълен комплект протектори (каска, наколенки, налакътници и накитници), за да може безопасно да учим новите трикове и да прогресираме със замах.

График и адрес на академията.

Следете графика и всичко интересно покрай академията във ФБ групата Ролери и кънки академия БАЗА – Пловдив

ОЧАКВАМЕ ВИ 🙂